Fritid i Averøy

Atlanterhavshovedstaden Averøy har et variert og pulserende fritidstilbud. Her har du mange muligheter for å bli inkludert i Averøysamfunnet, det være seg om du ønsker å være med i organiserte tilbud og aktiviteter eller du ønsker å benytte deg av fjell, svaberg og sjø rett utenfor stuevinduet.

Folk her liker å være ute, og det er fantastiske muligheter rett utenfor døra di, herlige perler av noen steder som innbyr til ro i sjel og sinn - alternativt pumper adrenalin og lar deg kjenne at du lever. Dykking; snorkling; surfing; SUP; kajakk; kiting; båtliv; krabbefiske & annet fiske; bade i feskvann og i saltvann; isbading; stup; skøyter; skiturer; løpeturer; fotturer; stisykling; sopp- og bærturer; solslikking fra svaberg. Naturen her roper kom, KOM!

Averøyingan er rause og inkluderende. Noen er litt sjenerte og litt reserverte, de skryter sjeldent av seg selv, men hevder å ha de peneste menn og kvinner – i tillegg til at de er trivelige. Averøyingan er imøtekommende og nysgjerrige, som havfolk oftest er.
Lokale lag og foreninger tilrettelegger tur- og trimaktiviteter, for organisert idrett og for ulike sosiale arrangementer som Havets festbord; Bailldag; Gulltannmarsjen; Averøy tre fjell, Olsokstevne; Kirkestivandringen; Julemarkeder; Kviss; Bygdakino; Opera- og teaterforestillinger; Det pulserer og du er hjertelig velkommen til å være med!

Averøy er bynært, og knyttet til fastland med Atlanterhavsvegen til Hustadvika og mot Molde og Atlanterhavstunellen til Kristiansund. Det gjør at vi har kort veg til to flyplasser, til Hurtigbåt mot Trondheim og til Hurtigruteanløp. Vi har nærhet til Operaen i Kristiansund og Teatret Vårt i Molde, fotballklubbene KBK og Molde.