Anne-Kathrine er med på å digitalisere prosjektdrevet industri og sover best når det stormer

Anne-Kathrine Nekstad er med på å digitalisere og modernisere prosjektindustrien. Hun jobber for Triark Systems AS og trives godt på jobben og å bo i Averøy.

Anne-Kathrine er med på å digitalisere prosjektdrevet industri og sover best når det stormer

Som ferdig utdannet innen markedsføring ble Anne-Kathrine Nekstad kontaktet av Triark Systems AS i Averøy.

- Jeg flyttet tilbake til Averøy sommeren 2018, litt tilfeldig kanskje, sier hun. Jeg var ferdig utdannet og hadde en kjæreste i Averøy, mens jeg selv bodde i Oslo. Jeg var litt usikker på hva jeg ville gjøre videre, da jeg ble kontaktet av Triark Systems AS som visste at jeg hadde studert markedsføring. De ville ha et møte med meg for å få litt tips til hvordan de kunne markedsføre seg. Jeg fikk tilbud om jobb og jeg bestemte meg for å flytte hjem.

Triark Systems selger prosjektstyringsverktøy til bedrifter.

En liten plass kan ha store fordeler

Nekstad forteller at det har vært mange fordeler med å bo og jobbe i Averøy. Bare det at det er en liten plass, kan være en fordel i seg selv, sier hun.

- Å jobbe i en bedrift med få ansatte betyr at man får være med på flere aspekter på jobben. Da er det flere muligheter for at man får være med på hele prosessen, det er kort vei mellom meg og beslutningstakere og man får flere muligheter til å være med og bestemme. I følge Nekstad var det en spesielt stor fordel for henne som nyutdannet.

- Jeg var nyutdannet da jeg startet og har lært ekstremt mye på kort tid, fordi jeg har fått være så mye med. Jeg har fått komme litt tettere på enn jeg kanskje ville ha gjort i en større bedrift.

En trygg oppvekst i vakker natur

Nekstad er takknemlig for den oppveksten hun selv har hatt i Averøy. Nå er hun selv mor til to små barn, en på to år og en som bare er et par dager gammel. Hun forteller at hun hele tiden har ønsket at egne barn skulle vokse opp med samme type omgivelser som hun selv hadde.

- Jeg har hatt en veldig fin barndom, det var fint og trygt å vokse opp her. Jeg ønsket ikke å ha familie i storbyen, så planen var alltid å flytte tilbake på et tidspunkt slik at jeg kunne gi ungene den samme trygge oppveksten, at de kan gå ut og leke og klatre i trær uten å tenke på biler og trafikk.

Nekstad er også veldig fornøyd med barnehagetilbudet i Averøy.

- Vi har vært veldig heldig med valg av barnehage. Vi så etter en barnehage som var nært hjemme og hadde to å velge mellom. Vi endte opp med å velge en liten, privat barnehage like i nærheten.

Et hav av muligheter for fritidsaktiviteter

Averøy er en øy som ligger langt ute på den vestnorske kysten, da er det selvsagt også mange muligheter for de som liker å være ute i vær og vind. Som født og oppvokst Averøying har Nekstad «saltvann» i blodet.

- Jeg er veldig glad i havet, sier hun.
- Familien på min mors side driver et fiskebåtrederi, og bestefar var sjømann, så jeg har alltid vært knytta til havet og er glad i å være ut med båt, men man må jo ha respekt for det selvsagt, det er store naturkrefter i sving.

Når koronapandemien kom ble det mye nedstenging og hjemmekontor. For å komme seg litt ut av hjemmet lastet hun ned TurApp for å få litt motivasjon.

- Det er mange fantastiske turområder her, og TurAppen inspirerer til å oppsøke og oppleve nye plasser også. Det er bra å stikke litt ut, sier hun. Med TurAppen får man opp turer med forskjellige vanskelighetsgrader, og man kan dele hvor mange turer man har vært på. - Jeg er ikke så veldig aktiv, men har konkurranseinstinkt, så det får meg ut, sier hun.

Etter å ha bodd i storbyen i flere år, er ikke Nekstad i tvil, det er på Averøya hun hører hjemme.

- Hver gang jeg kom hjem fra storbyen og kunne trekke inn den deilige friske sjølufta følte jeg meg hjemme. Man må kanskje tåle litt hardt vær her ved Atlanterhavsveien, men det setter jeg pris på. Jeg sover alltid best når det stormer som verst.


Scroll til toppen