Kristine kjørte over Atlanterhavsveien og falt pladask

Kristine Sverdrup jobber som ungdomsskolelærer i Averøy. Hun er positivt overrasket over alle mulighetene som finnes her, både på jobb og fritid.

Kristine kjørte over Atlanterhavsveien og falt pladask

Kristine Sverdrup flyttet til Averøy for tre år siden. Det var under en tur til et jobbintervju i Kristiansund at hun først oppdaget stedet. Hun hadde bestemt seg for å kjøre Atlanterhavsveien mens hun først var i området og falt helt pladask for Averøy!

- Jeg er veldig glad i natur, og førsteinntrykket når jeg kom hit var helt slående. Jeg begynte å undersøke hvor realistisk det var å flytte hit, og ble veldig positivt overrasket over det jeg fant.

Vakker natur og god kommuneøkonomi var to viktige årsaker til at Sverdrup bestemte seg for å ta sjansen på jobbtilbudet fra Averøy kommune.

- Jeg gjorde litt research og fant ut at Averøy kommune hadde bedre økonomi enn andre kommuner i regionen. Førsteinntrykket på arbeidsplassen var god. Det virket som et sted med trygge muligheter og gode forutsetninger for å gjøre en god jobb.

En kommune som satser på skole

Sverdrup jobber som lærer ved Averøy ungdomsskole. Det er den eneste ungdomsskolen i kommunen med litt over to hundre elever. Som lærer er Sverdrup fornøyd med hvordan kommunen prioriterer skole.

- Jeg er veldig fornøyd med arbeidsplassen jeg har her. Det kan være slitsomt å være eneste lærer i en klasse med tretti elever, men her er det prioritert med ressurser slik at vi stort sett er to lærere og mindre klasser. Da er det mye lettere å hjelpe elevene, sier hun. Det er en satsing på skolen i kommunen.

Landlig, men likevel sentralt

Sverdrup kommer fra Nes kommune i Romerike. Selv om hun kommer fra mer urbane trakter føler hun ikke at hun mangler noe i Averøy.

- Jeg synes egentlig ikke det er et så lite sted, forteller hun.
- Det er ikke lengre å kjøre til Kristiansund enn det var å reise inn til Jessheim fra Nes. Selv om det er landlig og fint er man ikke så langt unna byene Kristiansund og Molde. Det var ikke så veldig stor overgang som man skulle tro.

En ting hun måtte venne seg litt til var været, forteller Sverdrup.

- Nå har jeg er blitt en person som liker at det stormer, sier hun. Hvis jeg hadde bodd på Østlandet fremdeles hadde jeg tenkt det var rart, men nå er jeg den som reiser ut til havet for å se på stormen.

Føler seg godt tatt imot som innflytter

Den største usikkerheten hun hadde da hun flyttet til Averøy var hvordan det ville bli sosialt. Fordommene om lukkede små lokalsamfunn ble heldigvis motbevist.

- Jeg hadde ingen bekjentskaper her, og som innflytter trodde jeg det skulle være litt sånn at alle kjenner alle, og at det var vanskelig for en ny å komme inn. Men alle jeg har møtt har vært imøtekommende og nysgjerrige folk som deler sin historie og identitet med plassen. De er flinke på inkludering i Averøy. Det har vært over all forventning, sier hun.

Å bli inkludert krever også litt egeninnsats, sier hun. Hun er tydelig på hvor viktig det er å ta kontakt og tørre å inkludere seg selv.

- Jeg har mange interesser og hobbyer, og prøver ut alt for å se hvor jeg finner likesinnede. Jeg har vært engasjert i flere idrettsklubber, både innebandy og fotball. Jeg har også engasjert meg i lokalpolitikken og sitter i kommunestyret. I tillegg er hun leder for hundeklubben. - Det er mye frivillighet og aktivitet på Averøya, og det er ikke vanskelig å få noen med hvis man vil prøve noe nytt, sier hun.


Scroll til toppen