John Arne tok lidenskapen for bil ett skritt videre

Lidenskapen for å skru bil ledet John Arne til å bli CNC-operatør hos Flematec Industrier AS.

John Arne tok lidenskapen for bil ett skritt videre

John Arne Øvertungset jobber som CNC-operatør hos Flematec, en bedrift som leverer et bredt spekter av maskinering av små og større deler. Flematec holder til på Hendholmen i de gamle lokalene til Triplex.

Flematec Industriservice AS tilbyr et bredt spekter av produksjonsprosesser fra skjæring, sveising til overflatebehandling og mekanikk, enten for komplett produksjonsprosess eller som individuell operasjon. ‍ Vi er lokalisert i tidligere kjente Triplex-anlegg og vi har de komplette produksjonslinjene klare med erfarne operatører.

– Jeg dro til Bodø for å starte på lærerutdannelse, men etter kort tid fant jeg ut at lidenskapen for det mekaniske førte til at reisen til Bodø ble avsluttet raskt. Turen gikk hjem til Averøy for å søke på jobber innenfor det mekaniske, hvor jeg ble tipset av en kamerat om at Flematec trengte flere ansatte.

Mulighet til å starte i en spennende jobb hvor han kan bidra til vekst

– Jeg kontaktet Flematec og der ble jeg opplyst om at det lå ute en del ledige stillinger på Facebook. Der var det en ledig stilling som CNC-operatør som jeg søkte på. Selv uten utdannelse innenfor faget fikk jeg jobben, og jeg fikk utrolig god opplæring av Roy Vidar Kalvøy. Utover dette har jeg jobbet mye med å lære meg selv hvordan systemet og programmeringen fungerer, og jeg har et sterkt ønske om å bidra til bedriftens videre vekst.

En god plass å bo hvor hobbyen kan dyrkes

John Arne holder til på vakre Averøy og er lidenskapelig opptatt av biler. Han bruker mye av sin fritid på å skru på disse sammen med kamerater, og idag kjører han en Mercedes Benz E-klasse fra 1994. Han forteller at drømmebilen er en Mercedes Benz W211 E55 AMG. – Det som gjør Averøy til et godt sted å bo er folket – så enkelt er det. Jeg bor på et sted hvor alle kjenner alle, og det å dra innom butikken i fem minutter fungerer sjelden, da jeg som regel alltid møter på kjente.

Utover jobben og bilentusiasmen er ønsket om å kjøpe seg et oppussingsprosjekt, slik at han kan bosette seg i nærheten av hjemplassen, stort.

– Det å kunne bo og jobbe på en plass hvor man kan være seg selv er en viktig faktor for at jeg trives. Averøy gir meg denne muligheten!


Fra Hommelvik til Averøy

12 april 2023

Født og oppvokst i Surnadal, men bodde i Hommelvik før valget om å flytte til Averøy ble tatt.