Fra Hommelvik til Averøy

Født og oppvokst i Surnadal, men bodde i Hommelvik før valget om å flytte til Averøy ble tatt.

Fra Hommelvik til Averøy

Odd Gjeldnes og samboer Marita bodde i Hummelvika før valget om å flytte til Averøy ble tatt. Marita, som vokste opp på Folland, hadde fått muligheten til å ta over gården på hjemstedet, og da måtte de ta sjansen.

– Da muligheten kom så var det et enkelt valg. Både jeg og Marita hadde et sterkt ønske om at barna på 1, 5 og 6 år skulle vokse opp på en roligere plass, og da var Averøy det perfekte valget.

God hjelp fra Averøy kommune

Da Marita og Odd ønsket å bygge nytt hus på eiendommen, var dette en lang prosess siden tomten er regulert som landbrukseiendom.

– Averøy kommune var veldig behjelpelig i prosessen med å få bygget nytt hus. Vi har fått gode svar og hjelp til å komme i mål med vårt ønske til nytt hus.

Det var heller ikke noe problem å få barnehageplass i kommunen, og alle barna fikk plass hos Båsemor Gårdsbarnehage da de kom flyttende.

Daglig leder som nærmeste nabo

Odd og samboeren flyttet til Averøy uten å ha ny arbeidsplass. Det at nærmeste nabo var daglig leder i Storm Cranes, bidro til en rask oppstart i ny jobb 1. august 2022.

Storm Cranes produserer maritime kraner og utstyr og satser på lokal norsk produksjon og service på egen kai. Storm Cranes holder til på Langøya, men har også etablert seg i Kristiansund, hvor de holder på med produksjon.

– I min gamle jobb som industrimekaniker var fokuset på vedlikehold og reparasjoner av utstyr. Hos Storm Cranes ble det en overgang, da jeg ikke hadde erfaring med produksjon av nytt utsyr og spesielt innenfor den maritime næringen. Jeg fikk god opplæring og sett hvordan utstyret ble laget.

– Jeg syns det er utrolig spennende å jobbe for Storm Cranes, da vi har mye variert arbeid og spennende kunder, og det er sjelden at dagene er like. Akkurat nå er jeg i pappaperm, men jobber 40 % takket være god hjelp fra svigermor. Når jeg er tilbake på heltid, blir det pendling til produksjonslokalet i Kristiansund og ut til kunder som skal ha bistand ved oppstart.

Mer tid til fritid

Det har vært en hektisk periode siden Odd og Marita flyttet til Averøy. Fremover så ser Odd frem til å kunne bruke mer tid på hobbyer og det Averøy har å tilby.

– Jeg har tidligere vært aktiv med konkurranseskyting, men geværet har ligget på hylla de siste årene. Håpet er at jeg fremover kan koste av støvet og se på muligheten for å starte opp igjen. I tillegg har jeg drevet med jakt tidligere og skal i løpet av våren komme meg på et jaktmøte. Fra høsten starter eldstejenta på skole, og da regner jeg med at det blir enda mer fritidsaktiviteter. Veldig mange går på fotball, men det er viktig at hun får bestemme hvilke aktiviteter hun skal begynne på selv.

– Det å bo på Averøy er et rolig liv som byr på både fjell og fjord, noe som jeg er vant med fra oppveksten, og jeg ser frem til å bruke mer tid på alt det Averøy har å tilby.