Lars har småbruk og jobber med den beste laksen i verden

Som HMS/K-ingeniør hadde Lars Øksenvåg mange muligheter, men valgte å flytte hjem til Averøy da han fikk jobb i en spennende næring.

Lars har småbruk og jobber med den beste laksen i verden

Lars Øksenvåg jobber som HMS/K-ingeniør i Pure Norwegian Seafood, en lokal bedrift som leverer lakseprodukt i verdensklasse.

- Da jeg studerte var det en veldig oppsving i oljenæringa. Triggeren til at jeg flyttet opp hit var at jeg fikk jobbtilbud allerede før jeg var ferdig med utdanningen.

Oljenæringen fikk en nedgangstid og avdelingskontoret til selskapet som Øksenvåg jobbet for ble lagt ned, og med det åpnet en ny dør seg i en bedrift som har mål om å produsere den beste laksen i verden. Nå jobber han som Kvalitets og HMS-leder for Pure Norwegian Seafood.

- Det som motiverte meg med å flytte tilbake til Averøy var at det var en spennende næring her, det var noe jeg aldri hadde prøvd før. Jeg fikk lære helt nye ting fra bunnen av.

Averøy er en av Norges største kommuner innen fiskeri og fiskeoppdrett. Pure Norwegian Seafood er en del av den tradisjonelle fiskerinæringa på Averøy, med fokus på å produsere lakseprodukter av høy kvalitet og er blant annet vinner av Orkideprisen i 2021.

- Pure er både lakseslakteri og eksportør, men hoveddelen av omsetningen kommer fra salg.

Averøy - det beste fra to verdener

Lars Øksenvåg trivdes godt da han selv vokste opp på Averøya, og nevner også at han er glad for forbindelser både i nord og sør, Atlanterhavsveien og Atlanterhavstunellen.

Med Atlanterhavsveien og Atlanterhavstunellen har Averøy det beste fra to verdener, ifølge Øksenvåg.

- Selv bor han på et småbruk rett ved sjøen og har tilgang til bygda 2.0, samtidig kan vi sette oss i bilen og være i Kristiansund sentrum på ti minutter.

Averøy byr på mange muligheter for de som ønsker å være ute i naturen både på sjøen, i skogen og på fjellet.

- På Averøya der er det fantastiske turmuligheter. Vi bor rett ved sjøen og har tilgang på båt, men vi benytter oss ikke så mye av dette som vi burde. Det er også masse fine fjellturer i nærheten, vi er glade i å gå på ski og har hytte på Oppdal som vi bruker.

Fritidstilbud og kulturskole

Det er mye å gjøre på fritiden på Averøy, forteller Øksenvåg, både for store og små. Frem til 2013 spilte han organisert fotball, men etter at han ble familiefar har det blitt andre prioriteringer.

- Nå har jeg to egne barn og to bonusbarn, så da vil jeg prioritere tiden min der. Jeg er fotballtrener for Jenter 15, og både jeg og kona er med som Speiderledere. I tillegg synger jeg i mannskor og spiller i band.

I Averøy er det mange aktiviteter for de som er glade i idrett, men han trekker spesielt frem kulturskolen i kommunen som har svært gode tilbud innen musikk, dans og billedkunst.

- Det er også en veldig god kulturskole på øya med mye å velge mellom fra dans og sang, til gitar og tegning. De har aktiviteter for de største helt ned til femårsalderen med rytmelek for de aller minste.

En trivelig plass med engasjerte mennesker

Han ser at det kan være en utfordring for nye innflyttere å bli integrert, å bli kjent med folk i Averøy, hvor folk gjerne har bodd i generasjoner. Øksenvåg anbefaler alle innflyttere å oppsøke settinger hvor man kan møte nye folk og ikke være redd for å ta kontakt.

- Nå er jeg jo veldig inhabil, sier han, men mitt inntrykk er at Averøyingene tar godt imot alle som kommer. Det er mange trivelige folk her som engasjerer seg i lokalsamfunnet, og det er mye som skjer i kommunen vår.

- Flere tar turen til Averøya for å oppleve den fantastiske naturen vi har her, det er positivt, sier Øksenvåg. På Averøy har man alt - idrett, kultur og natur.


Scroll til toppen